EU-rahoitusta suositeltu FIT Biotechin tuberkuloosirokotehankkeelle

30.6.2010, Lehdistötiedote

EuroTransBio-ryhmittymä ja sen Suomen edustaja Tekes arvioivat tamperelaisen FIT Biotech Oy:n EuroTransBio-hakemuksen (ETB) hyväksi ja suosittelevat rahoituksen myöntämistä hankkeelle. Rahoitussuositus on jatkoa Tekesin aiemmille investoinneille FIT Biotechiin. ETB-rahoituksen avulla FIT Biotechillä on mahdollisuus aloittaa kattava tutkimusohjelma yhteistyössä eurooppalaisten tutkimusyksiköiden kanssa uuden tehokkaamman tuberkuloosirokotteen kehittämiseksi.

FIT Biotechin kehittämä ja patentoima GTU®-vektoriteknologia soveltuu erittäin hyvin uuden tuberkuloosirokotteen teknologiaksi. Tavoitteena on GTU®-vektoriteknologiaa hyödyntämällä tuottaa uusi ja tehokas DNA-pohjainen tuberkuloosirokote. FIT Biotech vie hanketta eteenpäin yhteistyössä ISA Pharmaceuticalsin ja Leidenin yliopiston lääketieteellisen keskuksen (Leiden University Medical Centre, The Netherlands) sekä Brysselissä Scientific Institute of Public Healthin kanssa. Hanke liittyy osana FIT Biotecin ja Tuberculosis Vaccine Initiative (TBVI) – säätiön yhteistyöhön.

”Olemme erittäin iloisia, että hankkeemme etenee ja sille on luvassa rahoitusta Suomesta. Hanke on erittäin innovatiivinen. Siinä hyödynnetään uudella tavalla bioinformatiikkaa, DNA-teknologiaa sekä molekulaari- ja sellulaari-immunologiaa in vivo ja in vitro yhteisen tavoitteen eli tehokkaamman tuberkuloosirokotteen kehittämiseksi. Rokotteen teho perustuu uuteen DNA-pohjaiseen rokoteteknologiaan ja nyt tunnistettuihin antigeeneihin, jotka yhdessä tuottavat tarvittavan pitkäkestoisen puolustussoluja aktivoivan vasteen. Tällainen uusi lähestymistapa on välttämätöntä, jotta tuberkuloosi pystytään selättämään” toteaa johtaja Jelle Thole, TBVI, Lelystad Hollanti.

Lisätietoja

Toimitusjohtaja Kalevi Reijonen, FIT Biotech Oy, p. 040 843 5695

Tubercilosis Vaccine Initiative (TBVI) on säätiö, joka on perustettu jatkamaan EU:n rahoittamaa Tuberculosis Vaccine -ohjelmaa (FP6 TBVAC). TBVI avustaa rokotekehitysprojekteja, joissa tutkimuslaitokset ja yritykset toimivat yhteistyössä. TBVI on merkittävin Euroopassa toimiva ryhmä, joka kehittää uuden teknologian pohjalta aiempaa tehokkaampaa tuberkuloosirokotetta.

EuroTransBio (ETB) on 12 eurooppalaisen maan/alueen kansallisten rahoittajien yhteenliittymä, jossa Tekes on mukana. ETB kuuluu EU:n 6. puiteohjelman ERA-Net-hankkeisiin ja sen kautta voi hakea rahoitusta bioalan t&k-yhteishankkeeseen, johon osallistuu vähintään kaksi bioalan pk-yritystä kahdesta eri ETB-jäsenmaasta.

Back to News and Events