Lupaavia tuloksia HIV-positiivisten hoitoon uuden DNA-rokoteteknologian ansiosta

19.7.2010, Lehdistötiedote

FIT Biotech Oy julkisti tänään HIV-infektion hoidon kannalta merkittäviä tutkimustuloksia AIDS-konferenssissa Wienissä. Ensimmäistä kertaa HIV-positiivisten potilaiden virusten määrää on onnistuttu vähentämään rokotehoidolla. Tutkimukset osoittavat, että rokotteen vaikutus kestää jopa yli kaksi vuotta. Tulokset perustuvat DNA-pohjaiseen (GTU®) rokotteeseen, joka on suomalaisen FIT Biotechin kehittämä.

Suomalainen bioteknologiayritys FIT Biotech Oy julkisti XVIII Kansainvälisessä AIDS-konferenssissa Wienissä tutkimustuloksia, jotka antavat uutta toivoa HIV-positiivisten hoitoon. Fit Biotechin immunomodulaattori FIT-06 –rokotteella tehdyt tutkimukset toteutettiin Johannesburgissa Etelä-Afrikassa HIV-positiivisilla, joita ei ole aiemmin hoidettu lääkkeillä. Ensimmäistä kertaa on saatu kliinisesti merkittäviä tuloksia, jotka osoittavat, että rokote-hoito vähentää virusten määrää ja lisää CD4-immuunisolujen määrää huomattavasti. Tutkimukset osoittavat, että rokotteen vaikutus kestää jopa yli kaksi vuotta.

”Nämä tutkimustulokset ovat hyvin rohkaisevia ja antavat uutta toivoa monille sellaisille HIV-positiivisille, joita ei ole aiemmin hoidettu lääkkeillä. Hoidon ansiosta HIV-infektion etenemistä AIDS-vaiheeseen voi olla mahdollista hidastaa jopa kaksi vuotta”, toteaa Dr. Eftyhia Vardas, kliinisten tutkimusten päätutkija Johannesburgissa.

”FIT Biotechin tavoitteena on kehittää tehokkaampaa hoitoa HIV-positiivisille ja AIDSiin sairastuneille. Rokotehoidon positiiviset tutkimustulokset vauhdittavat yhteistyöhankkeitamme ja avaavat mahdollisuuksia myös uusille kumppanuuksille”, iloitsee toimitusjohtaja Kalevi Reijonen FIT Biotechistä.

Lisätietoja

FIT Biotech Oy
Toimitusjohtaja Kalevi Reijonen
Tel: + 040 8435 695
kalevi.reijonen[at]fitbiotech.com

Liitteet

Taustatietoa tutkimuksesta (abstrakti), PDF

Back to News and Events